Bonami Spelcomputer op de nieuwe locatie in Zwolle

Na de verhuizing weer eens bezoekje gebracht aan het Bonami spelcomputer museum, alleen nu in Zwolle. De ruimte is enorm. Groot antikraak bedrijfspand, waar nu ook van alles te zien is van Stichting computer museum.
Leuke trip door memory lane als je de oude computers ziet waar ik mee gewerkt heb (niet die hele oude natuurlijk. zo oud ben ik nog niet.

Image

Maar wel leuk de eerste apple’s waarmee ik op het Grafisch Lyceum en in de grafische industrie werkte. Mijn eerste Amiga (De Amiga 1000), de Vic 20 die ik ooit kreeg door te ruilen voor een oude stereo. Mijn MSX, al zag ik geen 8280 staan. De C64, de C128. Leuk.


De industriele look van het pand en de oude machines, alsof je een fabriek in de jaren 70 binnenwandeld:
Image

Console gedeelte is ook leuk gedaan, alle mainstream consoles zijn speelbaar.

Er waren nog wat Thema vitrines zoals deze van Sega en Star Wars:

En de collectie van een goeie kennis van mij was ook uitgestald van Metal Gear (Solid).


Een arcade gedeelte. Blijft altijd het leukste van het museum. MAAR….Daar vond ik wel, dat de helft wat aan mankeerde. Beetje jammer dat op. Wolf de helft van de tijd de kogels niet op het beeld geeft waardoor ik het eerste level geen eens door kwam. een lcd over het orginele Mario Kart scherm. Dat is gewoon zonde. Wat buttons vervangen voor 2 euro per stuk, moet toch geen probleem zijn imo. Gelukkig waren er nog genoeg andere games die wel 100% werkten.

Image

Zie onder voor het Arcade gedeelte:

Zo’n tafel wil ik wel ipv van een salontafel in de woonkamer. 😉

Er is nog ruimte om meer neer te zetten. En de wens is om rond de 100 kasten te krijgen in de toekomst

De 100 variaties pong is episch. :D  Blijf toch wel een leuke game
Image

Toen ik klein was, vond ik deze boardgames geweldig. Ik heb ze ook aardig vaak gespeeld. Vooral Pac Man en Bezerk.


Oculus rift mogen proberen (eindelijk). Want daar was ik ZO benieuwd naar. Wat ben je daarmee snel afgesloten van de wereld. Dat ging sneller dan ik had verwacht. De Demo mocht wel VEEL langer :wink:

Niet weg te slaan bij de V-Smile!!!
Image

Speelbare consoles zie Album: https://get.google.com/albumarchive/115728775503355209493/album/AF1QipO_6duzzD02Xf4aRXQSetDtpzL8OW2svPZG2kc?source=pwa&authKey=COjvn-aa2IzUGQ

Al met al, weer een hele leuke dag daar gehad, en meteen een donatie achtergelaten in de vorm van een aantal jaargangen Power Unlimited. Geeft ook weer veel ruimte in mijn kamer :mrgreen:

Hieronder nog wat sfeerfoto’s: