Fighting games om in de gaten te houden de aankomende tijd.

Er komen deze tijd aardig wat Beat ‘m ups bij voor de huidige generatie consoles, PC en arcades. Als je net als ik alle games wil proberen, leer je imo nooit goed je karakters kennen. Dan komt het op wat moves aan, en verder ga je tekeer als button basher. NouJa, als je maar lol hebt 😉
Met Street Fighter 5 wil ik hier dan ook verandering in brengen. En toch wat meer te verdiepen in een paar favoriete karakters.

Ultimate Mortal Kombat 3, is de laatste beat em up die ik zo veel gespeeld heb, dat ik deze aardig goed kende. Vooral met Scorpion speelde ik veel. MK4 op de N64 was nog wel leuk. Maar na wat mindere versies, heb ik met MK IX en X de draad weer opgepakt. Wat enorm gewelddadig zijn deze games geworden. Het wordt ook wel erg bruut in beeld gebracht. En ook al moet ik wel wennen aan alle nieuwe features. Het blijft die bekende feel houden zoals de reeks 15 jaar geleden ook had.

mkscorpio

Maar er zijn meer mooie vechtspellen uitgekomen, en er komen nog meer aan…. Tekken 7, SF5, KOF XIV.

Voor de huidige generatie Consoles (en PC) zijn dit toch wel de betere titels die uitgekomen zijn:

BlazBlue Chrono Phantasma Extend
Guilty Gear Xrd Sign
Dead or Alive 5 Last Round
Injustice Gods Among Us (GOTY Edition)
Dragon Ball Xenoverse
One Piece Pirate Warriors 3
J-Stars Victory VS+
Mortal Kombat X
Killer Instinct (komt in 2016 ook naar de PC

 

Ik kijk vooral naar de games die ook op de PC released worden. Liefst in mijn Steam bibliotheek.

Tekken 7

Het zevende deel uit de tekkenfabriek Namco Bandai Entertainment. Sinds de arcade versie uit 1994. een echte buttonbasher fighting game. Het verhaal draait om de King of Iron Fist -toernooien. De nieuwe game bevat 28 speelbare karakters, waarvan gemiddeld 20 kende karakters vanuit de voorgaande delen. Aangedreven door de Unreal Engine 4 gaat dit zeker een mooie game worden.

 

Street Fighter 5

Het vijfde deel (officieel dan) van 1 van de oudste en meest populaire vechtspellen ter wereld van Capcom.Deze komt zeker naar de PC. En voor deze wil ik dan ook is goed gaan zitten.

Ik zal niet uitwijden over deze game. Laten we eerlijk zijn, iedereen die een fighter gespeeld heeft, heeft Street Fighter gespeeld. Op dit moment Ultra Street Fighter 4 (de 4e update sinds deeltje 4).

Een aantal nieuwe en natuurlijk de bekende karakters zullen hun opwachting maken: http://streetfighter.com/characters/
Verwacht de Super SF5, de SSF5 Arcade edition, en de Ultra of Nitro SF5 tzt.
Ik ben echt heel benieuwd naar deze.

Verder komt er in 2016 een update van Guilty Gear met de naam Guilty Gear Xrd -Revelator-. Ook One piece krijgt een nieuw deel met de naam: Burning Blood. En Naruto krijgt deeltje 4 in de Ultimate Ninja Storm serie.

Na de Street Fighter X Tekken komt aankomend jaar Tekken X Street Fighter uit.
Deze versie zal de look van de tekken serie krijgen, zoals de Stree Fighter X Tekken echt de look had van Street Fighter 4.

Tek_x_sf

Als klap op de vuurpijl komt er een King of Fighters XIV uit. Weinig nog over bekent, maar het lijkt af te stappen van de bekende 2D look, en vol HD te gaan. Gezien de trailers was hier veel ophef over, maar het lijkt er op dat ze wel trouw blijven aan hun 2D fighting systeem. Ik wacht rustig af.
Je kan pas oordelen als die uit is.


Mochten er nog releases in 2016 zijn die ik gemist heb, laat dan een reactie achter